Egy időben védett növénynek számított. Szereti az árnyékos, humuszban gazdag lombos erdőket. Szószokba, levesekbe, salátákba használjuk virágzás előtt szedett leveleit. Virágzáskor már csak gyönyörködni jó benne. Jól illeszthető sószegény étrendbe, jellegzetes sós íze miatt. Szinte mindenre felhasználható, amire a fokhagyma, viszont az ízvilága lágyabb. Levelei fagyaszthatóak, de szárítva is tudunk eltenni belőle az év többi részére. Gyakran töltenek leveleibe kecskesajtot, és így érlelik azt.
Medvehagyma, avagy a vadfokhagyma


ápr
03
03
Egy időben védett növénynek számított. Szereti az árnyékos, humuszban gazdag lombos erdőket. Szószokba, levesekbe, salátákba használjuk virágzás előtt szedett leveleit. Virágzáskor már csak gyönyörködni jó benne. Jól illeszthető sószegény étrendbe, jellegzetes sós íze miatt. Szinte mindenre felhasználható, amire a fokhagyma, viszont az ízvilága lágyabb. Levelei fagyaszthatóak, de szárítva is tudunk eltenni belőle az év többi részére. Gyakran töltenek leveleibe kecskesajtot, és így érlelik azt.
Translate
Keresés ebben a blogban
Blog Archive
-
▼
2010
(21)
-
▼
április
(12)
- Pollennaptár
- Gyerekkorom csemegéje: a papsajt
- Egészség egyszerűen
- Az ibolya, mint gyógynövény
- 10 ok a vízivásra
- Nevess a hosszabb életért!
- Egészségünk értéke
- Karcsúsitó alvás
- Csüngő csokrosinda, a legjobb légtisztító szobanövény
- Végtagok nélkül is lehet boldogan élni
- Övsömörről kicsit másképp
- Medvehagyma, avagy a vadfokhagyma
-
▼
április
(12)
1 megjegyzés:
Mostanában sok helyen találkozom a medvehagymáról szóló írásokkal, eddig sajnos nem is tudtam róla.
Pedig ahogy olvasom érdemes kipróbálni, hisz: "Értágító, vérnyomáscsökkentő, gyomor -és májkarbantartó. Hatóanyagában tizenkétszer erősebb, mint a fokhagyma"
Tegnap Détár Enikő is használta a Vacsoracsatában a krumplipüré ízesítésére és színesítésére, hisz jó zöld lett tőle...
Megjegyzés küldése