Csüngő csokrosinda, a legjobb légtisztító szobanövény

Posted Posted by Kertészék in , , , Comments 1 megjegyzés


A legjobb légtisztító szobanövény a Csüngő csokrosinda, közismert nevén zöldike

A NASA kutatói kiderítették, hogy a csüngő csokrosinda 96%-kal csökkentette 24 óra alatt egy szoba szénmonoxid tartalmát, míg a nitrogén dioxid szint 99 százalékkal lett kevesebb!

Miért érdemes tehát ezt a fajta szobanövényt tartanunk otthon?

A növények előnyös hatást fejtenek ki lelki és fizikai állapotunkra egyaránt. Kiválóan szűrik és tisztítják a levegőt. A fotoszintézisük során megkötik a szén monoxidot, és nitrogén dioxidot. A növények gondozása és fejlődése pedig lelkünkre van jó hatással! Ezen túlmenően a szobanövények – mint tudjuk – oxigént termelnek (így frissítik a levegőt), szén-dioxidot kötnek meg és vizet párologtatnak.

Belvárosi lakásokban is mindenképp érdemes növényeket tartanunk, mert itt a szennyezettség még magasabb. Irodákba egyaránt szükségesek, mert semlegesítik a képernyők káros kisugárzását.

Ha szeretnél csüngő csokrosindát, vedd figyelembe, hogy egy 25 négyzetméteres átlag magasságú szoba megtisztításához, kb. három zöldikére van szükség.

A növény szereti a magas páratartalmat ezért nyáron érdemes naponta permetezni. Szereti a fényt, de a tűző napfénytől óvni kell, ahogyan a huzattól is.

Legjobb felfüggesztve tárolni, hiszen nevéhez híven szereti, ha levelei szabadon csünghetnek!

(forrás: www.vitaminstation.hu)

1 megjegyzés:

Net írta...

20-30 évvel ezelőtt, szinte minden irodában, lakásban, volt ilyen növény, pedig akkor még nem volt ilyen tudományos magyarázat hozzá, egyszerű, mondhatni igénytelen növény, ami egy kis törődéssel még mutatós dísz is volt.

Érdemes újra felfedezni.